Leeghwatergroep

De traditie van de Waterwolfstam (18+) om eind oktober bij de Westeinderplassen te gaan kamperen is ook dit jaar voortgezet. Samen met de Wilde Vaart werd vrijdagmiddag 26 oktober het weekend begonnen door een aantal boten naar de Westeinder toe te slepen. Tijdens die tocht begon het al flink koud te worden, maar het mocht de pret niet drukken. 's Avonds werd er dan ook lekker genoten van het kampvuur. Gelukkig was iedereen goed voorbereid en waren er maar weinig die het slapen in een tent echt koud vonden, ondanks de nachtvorst.

De volgende dag begon voor sommigen wat eerder dan anderen, aangezien de dolfijnen- en beveropkomst gewoon doorging en bijna alle leiding bij het weekend aanwezig was. Gelukkig waren Hans en Dick zo vriendelijk om die leiding af te zetten bij de auto's, wel na een korte omweg... Op het kampeereiland werd vervolgens een gerecht bereid met behulp van een Dutch Oven, namelijk kippenpootjes met een sausje. De rest van de dag werd gevuld met zeilen, hout hakken en opwarmen bij het vuur. Ook de zeeverkenners kwamen nog langs op de Westeinder om daar hun opkomst te houden.

's Avonds was het tijd voor de volgende traditie, namelijk het eten bij een pizzeria in Aalsmeer. Sommigen durfden het weer aan om de extra pittige pizza te nemen, waar anderen slechts een pizza Margherita of pasta Bolognese namen. Gelukkig was ook dit jaar weer de placemat aanwezig waarop met hartelust alle figuurtjes namen van de aanwezigen kregen. Na afloop is er nog kort in Aalsmeer gebleven en vervolgens weer terug naar de warmte van het houtvuur.

DSC03584

Op weg naar de pizzeria met een mooie ondergaande zon

Het extra uurtje vond iedereen erg fijn, want er werd uitgeslapen tot (wintertijd) 10 uur. Na een lekker ontbijtje van eitjes en tosties werd snel overgegaan tot het opruimen van alle tenten e.d. Uiteindelijk was iedereen om 4 uur terug in het clubhuis en was alles opgeruimd.

2012-10-28 14.14.47

Op weg terug op de Ringvaart bij Rijsenhout.