Leeghwatergroep

Enkele weken geleden was er weer de maandelijkse opkomst van de Waterwolfstam. Naast de gebruikelijke trip down memory lane, werd er dit maal ook iets actiefs gedaan. Op verzoek van enkele gingen de Loodschen geocachen. Voor wie niet bekend is met dit fenomeen: bij het geocachen gaat het er om op zoek te gaan naar de zogenaamde cach. Dat kan vrij simpel, door co√∂rdinaten in een GPS in te voeren en dan naar de betreffende plek te lopen. Dat kan ook een heel stuk ingewikkelder, door bijvoorbeeld de co√∂rdinaten bij elkaar te moeten puzzelen. Oud lid en fervent cacher, Guus Mulder, had voor de deelnemende loodschen twee leuke puzzels opgezocht. De eerste was een puzzel die gebaseerd was op het periodiek systeem van de elementen en de ander was meer een soort van speurtocht door Sloten. 

De opkomst was fors: Hans, Paul, Karst, Joren, Jort, Joost, Jeroen, Guus en Buchan. Hoewel het eerst de bedoeling was de groep te splitsen, werd besloten dat het toch gezelliger was om met de gehele groep tezamen op pad te gaan. 

Na een korte wandeling naar het oude Sloten, schoten de loodschen uit de startblokken en werd al vrij snel, na het lopen van een toeristische route door Sloten, de eerste lokatie bekend. Althans... op papier. In de praktijk bleek het nog wat lastiger. Zo hebben de loodschen bijvoorbeeld een nest eieren in een holle boom gevonden! De daadwerkelijke schat/cache, lag twee bomen verder. 

Ook de tweede schat lokatie was al snel gevonden. Ook hier merkten we dat de moderne techniek zichzelf wel eens tegenspreekt. Het verschil in lokatie tussen de GPS van Joost en Guus verschilde ettelijke tientallen meters. Dat mocht de pret niet drukken en na het vinden van de tweede cache, konden de loodschen weer met een tevreden gevoel terugkeren naar het loodschenhok om daar dan toch weer de gebruikelijke herinneringen op te halen. 

De foto's zijn te vinden op: http://www.flickr.com/photos/jeroenrosa/