Leeghwatergroep

Op zaterdag 13 juni houdt de Leeghwatergroep een open dag! Op deze ochtend mag iedereen (die geïnteresseerd is in de scouttinggroep) een kijkje nemen en zelf meedoen aan de activiteiten. Er wordt van alles georganiseerd die ochtend wat de kinderen normaal gesproken ook doen, dus dan krijg je een goed idee wat scouting echt is!

Tijdens de open dag zal je zien wat je allemaal kan doen bij scouting. Vanaf je 7e jaar ga je zo vaak mogelijk zeilen op de zaterdagen. Het is dan erg handig als je wat knopen kan om je zeilen te hijsen en om de boot vast te leggen. Deze knopen kan je dan ook gebruiken om van alles te maken: een hut, vlot, schommel, enzovoort.

Het zeilen is natuurlijk al gaaf, maar de leden doen veel meer dan dat: ze gaan ook op kamp, soms met de boten en soms zonder. Dan beleven zij allerlei avonturen die je niet snel ergens anders zal beleven. Niet alleen tijdens de kampen worden er bijzondere dingen gedaan, maar ook tijdens de ‘gewone’ opkomsten zijn er erg leuke activiteiten. Natuurlijk verschilt het per leeftijdsgroep wat er leuk is, de Bevers (4-7 jaar) vinden het erg leuk om te tekenen en creatief te zijn. De Dolfijnen (7-11 jaar) vinden dit ook leuk, maar hier ga je ook al wat leren zeilen, al is de Leeghwatergroep geen zeilschool. Daarnaast worden er ook erg leuke activiteiten gedaan, denk aan vlaggenroof en levend stratego. De Zeeverkenners (11-15 jaar) gaan nog vaker het water op en daar ga je jouw eerste echte zeildiploma’s halen. Bij de Wilde Vaart (15-18 jaar) kun je leiding worden van de Bevers of Dolfijnen en moet je steeds meer zelf organiseren. Zo wordt je steeds zelfstandiger en leer je spelenderwijs een heleboel!

Ben je nog steeds niet overtuigd?! Kom dan op 6 juni op de braderie langs de Leeghwatergroep op de kruising van de Sloterweg en Zeemanlaan. Daar staan de scoutinggroep met een boot, springkussen en nog meer leuke dingen!

Op 13 juni is de open dag bij het clubhuis van de Leeghwatergroep (Snelliuslaan 39, 1171CZ Badhoevedorp, links naast het dorpshuis). Tussen 10:00 en 12:00 is iedereen welkom die meer van de groep te weten wil komen. Kijk op deze site voor meer informatie. 

Iedereen van 4-11 jaar is welkom op de open dag, ouders zijn natuurlijk ook welkom! Ben je ouder dan 11, neem dan gewoon even contact op via het contactformulier. Dat geldt ook als je meer vragen hebt.