Leeghwatergroep

Het heeft even geduurd voordat dit derde en laatste artikel van het zomerkamp van de Dolfijnen 2015 is gepubliceerd. Het was uiteindelijk toch iets te druk om een enigszins netjes stukje te schrijven, dus vandaar dit stuk zo achteraf. 

We waren gebleven bij maandag (al was het stukje over zondag niet goed vindbaar, nu wel, het is gewoon: Help, mijn dolfijn is klusser! ). Maandag stond in het thema van 'Wie is de Mol' en 'de slimste Dolfijn'. Toevallig hadden de zeeverkenners als thema 'Wie is de Mol' voor het zomerkamp, en daarom werd het programma op maandag samen gedaan. Het was een post(bode)spel, waarbij er pakketjes van post naar post gestuurd moesten worden. Op de posten moest er een opdracht uitgevoerd worden, waaronder bijvoorbeeld door een spinnenweb heen kruipen:

Uiteindelijk is het iedereen gelukt om er doorheen te komen, meestal volgens de 'superman-methode'. Op andere posten was er onder andere een estafette en een raadsel. 

Na het eten werd bekeken wie het slimste dolfijnengroepje was. Dat bleek uiteindelijk 'geel' te zijn, maar het scheelde niet veel met de andere groepjes. Aan de hand van 40 vragen over allerlei onderwerpen werd dat bekend. 

Dinsdag was weer een mooie dag, een dag om lekker Leiden in te gaan in het kader van '24kitchen'. Nadat de kinderen hun zakgeld uitgegeven hebben aan speelgoed en snoep mochten ze namelijk hun eigen bedachte gerechten gaan kopen en koken. 

Als voorgerecht was er soep met stokbrood en kruidenboter, het hoofdgerecht was wraps en het helaas niet 100% gelukte toetje was aardbeientiramisu. 

Woensdag, de dag van de ouderavond, was helaas erg regenachtig en de geplande zeiltocht kon helaas niet doorgaan. Gelukkig is er een zwembad in de buurt, dus zijn we daar lekker heen gegaan. Op die manier waren de Dolfijnen ook lekker schoon voor de ouders :). Na een flinke hoeveelheid pannenkoeken was het tijd voor die ouderavond. Gelukkig waren er geen ongeplande vertrekken door de kinderen, een goed teken! Wel was er een verrassing voor Joost (de schrijver van dit artikel, ik dus), aangezien hij afscheid neemt. Een mooie dolfijnenjas, een boekje met herinneringen van de Dolfijnen en een doosje Merci, bedankt allemaal! 

Donderdag was het gelukkig weer erg mooi weer, zodat we de fototocht van de woensdag alsnog konden doen ('3 op reis'). Tijdens deze tocht moest er een aantal opdrachten uitgevoerd worden, zoals een kampvuurverhaal bedenken en het tellen van het aantal molens langs het Joppe (een van de meertjes in de Kaag). De tocht eindigde op het strandje aan het Joppe, waar er nog even gezwommen werd. 

Na de heerlijke pasta pesto met kip was het eten nog niet klaar, want er konden nog broodjes boven het vuur gebakken worden. Dat blijft lekker! Ook was er nog Brocc Olie, de broccoli die op het vuur stond... 

Vrijdag was het weer warmer dan de dag ervoor, maar dat stond het programma niet in de weg, want de programma's 'Checkpoint', 'Wipeout' en 'Ter land, ter zee en in de lucht' stonden centraal. Een paar proefjes, een waterglijbaan en een hindernisbaan over het water (scoutingstijl). Je kan hier alle foto's zien daarvan. 

's Avonds was de traditionele vrijdaginvulling, met een barbecue en daarna de 'rechtbank' ('rijdende rechter'). Iedereen heeft wel een 'straf' voor iets gekregen, sommigen omdat ze te langzaam zijn, sommigen omdat ze te behulpzaam zijn of (in mijn geval) omdat ze gaan stoppen met leiding zijn. Straffen bestonden onder andere uit het inpakken met wc-papier, een rondje om het eiland rennen, zo snel mogelijk een beschuitje eten en een frisse duik. 

Zaterdag was het alweer tijd om te vertrekken. Alle tenten moesten weer afgebroken worden en de spullen ingepakt... 

Tot zover mijn laatste stukje als dolfijnenleiding op deze website. Iedereen bedankt voor, ja, nou, gewoon, bedankt! Ik zwaai af, doei! Maar waarschijnlijk: tot ziens.