Huisvesting

Nieuws over de nieuwe huisvesting

NLdoet zaterdag 12 maart 2022

Op zaterdag 12 maart doet Scouting in Badhoevedorp voor de 7de keer mee aan de NLdoet. Dit jaar gaan we de containers opknappen en een opslag maken voor het pionierhout. Ook zullen we verder werken aan de onlangs nieuw geplaatste loods. Onder het moto “vele handen maken licht werk” roepen we iedereen op om ons te komen helpen.

Aanmelden voor de klus bij de Scouting kan via het onderstaande adres: https://www.nldoet.nl/activiteit/opknappen-containers-en-omliggend-stukje-terrein

De Scouting in Badhoevedorp is al enige jaren druk bezig om een nieuw clubhuis te realiseren in het voorzieningengebied van het Quatrebras. De bouwvergunningen zijn verstrekt, het recht van opstal is getekend alleen aan de financiering wordt nog hard gewerkt. Meer informatie over de nieuwbouw kunt u vinden op www.scoutinginbadhoevedorp.nl . Op deze pagina kunt u ook vinden hoe u de nieuwbouw van de scouting met geld en/of middelen kunt ondersteunen.

NLdoet

Stem voor een duurzaam Scouting gebouw in Badhoevedorp [Rabobank-actie]

Vanaf vandaag kunt u bepalen welk maatschappelijk gebouw de Rabobank gaat helpen te verduurzamen door middel van zonnepanelen. Ons nieuwe clubhuis, de Scouthoeve, doet mee aan deze actie. Wij roepen dan ook alle leden, vrienden, bekenden en (toekomstige) dorpsbewoners op die een Rabobank rekening hebben in Amsterdam voor 31 maart 2022 om op ons, Scouting LPB en LWG, te stemmen. Stemmen kan via de Rabo-app of via www.rabo-zonnepanelen.nl .

Om de lokale leefomgeving te verduurzamen helpt Rabobank de eigenaren van maatschappelijke gebouwen bij het aanschaffen en installeren van zonnepanelen. Dit zijn gebouwen die klant zijn van Rabobank en de leefomgeving kenmerken. De lokale ledenraden hebben zeggenschap over welke gebouwen uitgenodigd worden. Vervolgens kunnen Rabobank-leden online op hun favoriete gebouw stemmen. De winnende panden ontvangen 50% van de kosten voor aanschaf en installatie. Dit regelen ze samen met SolarNRG, die zorgt voor de levering en installatie van de zonnepanelen.

De Scouting in Badhoevedorp is al enige jaren druk bezig om een nieuw clubhuis te realiseren in het voorzieningengebied van het Quatrebras. De bouwvergunningen zijn verstrekt, het recht van opstal is getekend alleen aan de financiering wordt nog hard gewerkt. Meer informatie over de nieuwbouw kunt u vinden op www.scoutinginbadhoevedorp.nl . Op deze pagina kunt u ook vinden hoe u de nieuwbouw van de scouting met geld en/of middelen kunt ondersteunen.

Rabo-banner

Jouw statiegeldbonnen zijn geld waard!

In de maand februari (2022) kun je je statiegeldbon inleveren bij de Albert Heijn aan de Zeemanlaan in Badhoevedorp in de zuil bij het flessenautomaat. Je steunt daarmee Scouting in Badhoevedorp.

Het opgebrachte geld gaan we besteden aan het nieuwe clubhuis. Het huidige scoutingclubhuis aan de Snelliuslaan, de Scouthoeve, is dringend aan vervanging toe. Daarom wordt er gewerkt aan de realisatie van een nieuw clubhuis waarin Scouting Leeghwater en Lady Baden Powell samen zullen komen als Scouting van Badhoevedorp. De bouwvergunning is inmiddels verstrekt, maar om de nieuwbouw te realiseren is er veel geld nodig.

Om de nieuwbouw mogelijk te maken telt iedere bijdrage, waaronder jouw statiegeldbon(nen).

Alvast bedankt voor je donatie!


statiegeldAH

Brainstorm met leiding over nieuwe huisvesting

Op zaterdag 8 april heeft de leiding van de Leeghwatergroep een brainstorm gehouden over de volgende stap richting het realiseren van de nieuwe huisvesting voor onze scoutinggroep. De leiding heeft nagedacht over 2 thema's: bouw en financiën. Hier zijn veel goede ideeën uitgekomen! De posters hangen nog in de gang van ons clubhuis waar iedereen mee mag denken onder het motto: Heb je een idee, plak mee! 

 

Leiding aan de brainstorm