Leeghwatergroep

Zaterdag 23 juni vierde de Waterwolfstam van de Leeghwatergroep te Badhoevedorp een jubileum. Het was de tiende keer dat zij de Leeghwatercup organiseerde. Dit jaar deden zeventien lelievletten van zes verschillende scoutinggroepen uit de regio mee in een wedstrijd op het Nieuwe Meer die in totaal vier uur duurt.

Doel van deze wedstrijd is dat de deelnemers zoveel mogelijk rondes varen. Tijdens deze rondes krijgen de deelnemende boten flesjes met puzzels aan boord die opgelost moeten worden. Ieder opgelost raadsel, levert weer extra punten op. Ten slotte kan er nog een extra punt verdiend worden door, al zeilend, het flesje met de oplossingen in een basket te gooien. Al met al kan het zo zijn dat de boot die de meeste rondes gevaren heeft, toch niet de winnaar blijkt te zijn!

De wedstrijd van dit jaar was nog eens extra spannend, want behalve een groot deelnemersveld, woei een windkracht 5 over het Nieuwe Meer. Hierdoor lagen de snelheden van de boten hoger dan normaal en moesten de bemanningen alle zeilen bijzetten. Gelukkig verliep alles zonder problemen en kon om 17.00 uur het eindsignaal gegeven worden.

Tijdens de barbecue die daarop volgde, kon de jury de punten berekenen en bepalen wie de themaprijs gewonnen had.  De uitslag was als volgt:

Zeeverkenners

  1. 1523 - Leeghwatergroep (Badhoevedorp)

  2. 1640 - Sarto (Amsterdam)

  3. 437 - Gidsen Radboud (Amstelveen)

Wilde Vaart

  1. 871 - Leeghwatergroep (Badhoevedorp)

Themaprijs

Sarto (Amsterdam)

Bekijk de complete uitslag op de pagina van de Leeghwatercup.