No Calendar Events Found or Calendar not set to Public.

bevers
Stanley StekkerDe jongste speltak van onze scoutinggroep is 'de Bevers'. De Bevers zijn jongens en meisjes van 4 tot 7 jaar. Elke zaterdag staan zij om 10.00 in het clubhuis keet kleurom een gezellige dag met zijn allen te beleven. Elke week gaan wij mee met één van onze themafiguren. Dit zijn: Steven Stroom, Sterre Stroom, Professor Plof, Rozemarijn, Stanley Stekker, Fleur Kleur, Keet Kleur, Bas Bos, Rebbel en Noa. Elk themafiguur staat voor een ander onderdeel. Met Stanley Stekker doen wij heel veel speurtochten en met Keet Kleur gaan wij juist lekker knutselen.

Het is altijd feest bij de bevers!

De opkomst is elke zaterdag van 10.00 tot 12.00.

Themadagje dieren

Afgelopen zaterdag was weer een geslaagde opkomst!

De bevers hadden een opkomst met het thema dieren, we begonnen met het kleien van verschillende diertjes. Ze werden super schattig. Daarna een traktatie van een van de bevers en toen konden we doorgaan naar de kinderboerderij waar de bevers vrij mochten rondlopen met de geiten. Ook de kleinere beestjes, zoals de cavia's, konijnen, en gerbils kregen een bezoek!

 

whatsapp image 2022 02 12 at 12.52.30whatsapp image 2022 02 12 at 12.53.07whatsapp image 2022 02 12 at 12.52.15

 

whatsapp image 2022 02 12 at 12.53.06

Sinterklaas op bezoek

Op zaterdag 4 December kwam de Sint met zijn pieten bij de bevers op bezoek.

De bevers hadden van tevoren hun liedjes al wat geoefend en zaten al klaar toen er een harde klop of de deur kwam en de Pieten binnenkwamen. De Sint werd binnen gelaten, las de namen van de kinderen voor, en deelde de cadeautjes uit. Nadat de cadeautjes allemaal waren uitgedeeld konden de kinderen de pakjes openen, die knuffels bleken te bevatten.

De bevers dansten op het pepernotenlied en zwaaiden de Sint daarna gedag, waarna er nog een Pieten parkoers moest worden gedaan. Toen was het nog even kiezen tussen spelen of kleuren en daarna konden de bevers weer naar huis. Al met al was het een gezellige opkomst.

Dank u, Sinterklaasje!

pepernotendansFiguur

 

Spekkies roosteren met Bas Bos

Beste lezers,

Afgelopen week hadden we een opkomst waar we allemaal al een hele lange tijd naar uit hadden gekeken. We hebben namelijk eindelijk een heus kampvuur gemaakt! En maar goed ook in deze koud. Maar we deden het niet alleen. De (echte) Bas Bos kwam ons helpen! In zijn geruiten overhemd (zien jullie hem ook zitten?) vertelde hij ons van alles over vuur. Hoe je het aankrijgt, hoe je het blust en hoe we er veilig mee om moesten gaan. 
Nu we dat allemaal wisten gingen we door met het allerbelangrijkste van de kampvuur opkomst: geroosterde spekkies en warme choco natuurlijk! Is er überhaupt een andere reden om een kampvuur te maken?! We hebben gesmuld tot onze vingers plakten!
Na het vuur weer te hebben geblust, nog wat spelletjes te hebben gedaan "op commando van Bas Bos", en nog een creatief kleur momentje konden we mama en papa weer opzoeken om ons grootse avontuur thuis te delen. Hopelijk krijgen zij de rookgeur uit onze jassen!

Groeten uit Hotsjitonia en tot de volgende!

De Bevers

 

bas bos vuur

Succesvolle vossenjacht

Wat een een boel enthousiaste kijkers waren er afgelopen zaterdag tijdens onze vossenjacht in Badhoevedorp. Samen met onze leden gingen ze opzoek naar kamelen, de huilende bruid, heksen, een professor en nog veel meer. Iedereen was echt 100%SCOUT! Bedankt allemaal voor de ontzettend gezellige dag. Wil je nog eens komen kijken? Kom gezellig langs tijdens onze wekelijkse opkomsten. 

 

Meld je bij voorkeur aan via het contactformulier op de website.

Bevers kunnen vanaf 8 mei weer komen kijken. 

 

vissrer 2bruidheks 2

Pakjesochtend met digi-sint

Vandaag is het zover: de grootse, welbekende, langverwachte, slapeloze nachten van het tellen gevende pakjesavond! Of in ons geval pakjesochtend! Hoewel de sint niet kon komen wegens de maatregelen, heeft hij wel aan ons gedacht. We kregen een tour door de enige echte Pakjeboot 12, en sinterklaas heeft een bericht speciaal voor ons ingesproken. Hij preesde ons op ons mooie beverlied, en hoe knap het is dat de bever hun naam al kunnen schrijven! Wel adviseerde de sint wat beter te luisteren naar de leiding. Omdat hij dit jaar de cadeautjes niet zelf kon brengen besloot hij om postbodepiet langs het clubhuis te sturen, maar hij raakte binnen helemaal de weg kwijt waardoor de cadeautjes overal verstopt lagen. De rollen waren dus omgedraait, en de bevers moesten zelf hun cadeautjes zoeken! Dit was echter geen probleem, want onze speurneuzen hadden de pakjes zo gevonden. Dit was meteen een goede basis voor het volgende onderdeel van de dag: pietentraining! Zo werden de bevers opgeleid tot echte, grote, volwaardige pieten. Ze moesten pakjes veilig afleveren in de schoorsteen, maar om daar te komen moest eerst een parkour worden getrotseerd. Tot slot wordt er nog even voorgelezen uit het grote boek van sinterklaas, of uhh, het grote beverboek? Namelijk weer verder op pad in Hotsjietonia met onze Stuiter. De bevers zijn inmiddels zelf ook aan het stuiteren na al dat strooigoed, gezang en getrain. Tijd dus om naar huis te gaan, en vanavond nog een keer!

sinterklaas 1sinterklaas 2