No Calendar Events Found or Calendar not set to Public.

bevers
Stanley StekkerDe jongste speltak van onze scoutinggroep is 'de Bevers'. De Bevers zijn jongens en meisjes van 4 tot 7 jaar. Elke zaterdag staan zij om 10.00 in het clubhuis keet kleurom een gezellige dag met zijn allen te beleven. Elke week gaan wij mee met één van onze themafiguren. Dit zijn: Steven Stroom, Sterre Stroom, Professor Plof, Rozemarijn, Stanley Stekker, Fleur Kleur, Keet Kleur, Bas Bos, Rebbel en Noa. Elk themafiguur staat voor een ander onderdeel. Met Stanley Stekker doen wij heel veel speurtochten en met Keet Kleur gaan wij juist lekker knutselen.

Het is altijd feest bij de bevers!

De opkomst is elke zaterdag van 10.00 tot 12.00.

Succesvolle vossenjacht

Wat een een boel enthousiaste kijkers waren er afgelopen zaterdag tijdens onze vossenjacht in Badhoevedorp. Samen met onze leden gingen ze opzoek naar kamelen, de huilende bruid, heksen, een professor en nog veel meer. Iedereen was echt 100%SCOUT! Bedankt allemaal voor de ontzettend gezellige dag. Wil je nog eens komen kijken? Kom gezellig langs tijdens onze wekelijkse opkomsten. 

 

Meld je bij voorkeur aan via het contactformulier op de website.

Bevers kunnen vanaf 8 mei weer komen kijken. 

 

vissrer 2bruidheks 2

Spekkies roosteren met Bas Bos

Beste lezers,

Afgelopen week hadden we een opkomst waar we allemaal al een hele lange tijd naar uit hadden gekeken. We hebben namelijk eindelijk een heus kampvuur gemaakt! En maar goed ook in deze koud. Maar we deden het niet alleen. De (echte) Bas Bos kwam ons helpen! In zijn geruiten overhemd (zien jullie hem ook zitten?) vertelde hij ons van alles over vuur. Hoe je het aankrijgt, hoe je het blust en hoe we er veilig mee om moesten gaan. 
Nu we dat allemaal wisten gingen we door met het allerbelangrijkste van de kampvuur opkomst: geroosterde spekkies en warme choco natuurlijk! Is er überhaupt een andere reden om een kampvuur te maken?! We hebben gesmuld tot onze vingers plakten!
Na het vuur weer te hebben geblust, nog wat spelletjes te hebben gedaan "op commando van Bas Bos", en nog een creatief kleur momentje konden we mama en papa weer opzoeken om ons grootse avontuur thuis te delen. Hopelijk krijgen zij de rookgeur uit onze jassen!

Groeten uit Hotsjitonia en tot de volgende!

De Bevers

 

bas bos vuur

Dé dag: Overvliegen en installeren

Gisteren was een bijzondere en langverwachtte dag voor de bevers. Overvliegen EN installeren! Een en al feest dus. Wel gemixt met een beetje verdriet natuurlijk. We hebben onze sterke bevers 3 jaar zien opgroeien, en nu was het eindelijk tijd om ze door te sturen naar de dolfijnen. Dit ging echter niet zonder een gevecht! De overvliegers moesten de grip van de bevers zien te ontsnappen, en bewijzen dat zij sterk genoeg zijn om bij de dolfijnen binnen te komen. Gelukkig bleek dit een eitje te zijn!

Nadat wij onszelf hadden herpakt van het verlies was het tijd om te focussen op het nieuwe welkom! Met hun gloednieuwe trui aan waren de bevers klaar om geïnstalleerd te worden. Wel een beetje spannend natuurlijk; de beverbelofte opzeggen voor de hele groep. De belofte fluisteren werd daarom gelukkig ook geaccepteerd. Nadat iedereen zijn linkerhand was geschut, de insignes waren opgespeld en de dassen waren omgeknoopt, moesten wij het hele clubhuis even duidelijk maken dat wij nu echte bevers zijn via onze beverwet : IK BEN EEN BEVER! WAT BEVERS DOEN, DOEN WIJ SAMEN! Deze keer vol moed, en zeker niet fluisterend.

En nu is het tijd voor feest! De discolichten staan aan en we dansen met zijn allen op de macarena, kabouterdans, bewegen is gezond, en nog veel meer. Vervolgens weer even op adem komen terwijl wij met een quiz onze muziekkennis testen, weer opnieuw energie kwijtraken met tikkertje, en weer opnieuw de rust vinden bij het voorlezen. In het verhaal waren we “Op zoek naar Hotsjietonia” samen met Stuiter en Bas Bos. We zijn benieuwd welke karakters we nog meer leren kennen de komende weken!

 

overvliegen 2

installeren 1

installeren 2

Pakjesochtend met digi-sint

Vandaag is het zover: de grootse, welbekende, langverwachte, slapeloze nachten van het tellen gevende pakjesavond! Of in ons geval pakjesochtend! Hoewel de sint niet kon komen wegens de maatregelen, heeft hij wel aan ons gedacht. We kregen een tour door de enige echte Pakjeboot 12, en sinterklaas heeft een bericht speciaal voor ons ingesproken. Hij preesde ons op ons mooie beverlied, en hoe knap het is dat de bever hun naam al kunnen schrijven! Wel adviseerde de sint wat beter te luisteren naar de leiding. Omdat hij dit jaar de cadeautjes niet zelf kon brengen besloot hij om postbodepiet langs het clubhuis te sturen, maar hij raakte binnen helemaal de weg kwijt waardoor de cadeautjes overal verstopt lagen. De rollen waren dus omgedraait, en de bevers moesten zelf hun cadeautjes zoeken! Dit was echter geen probleem, want onze speurneuzen hadden de pakjes zo gevonden. Dit was meteen een goede basis voor het volgende onderdeel van de dag: pietentraining! Zo werden de bevers opgeleid tot echte, grote, volwaardige pieten. Ze moesten pakjes veilig afleveren in de schoorsteen, maar om daar te komen moest eerst een parkour worden getrotseerd. Tot slot wordt er nog even voorgelezen uit het grote boek van sinterklaas, of uhh, het grote beverboek? Namelijk weer verder op pad in Hotsjietonia met onze Stuiter. De bevers zijn inmiddels zelf ook aan het stuiteren na al dat strooigoed, gezang en getrain. Tijd dus om naar huis te gaan, en vanavond nog een keer!

sinterklaas 1sinterklaas 2

Bevers zijn back!

De Bevers zijn gister eindelijk weer gestart met opkomst draaien sinds de intelligente lock-down. Het is met de nieuwe regels even wennen, maar dat houdt ons enthousiasme gelukkig niet tegen. We zijn van start gegaan met trefbaltikkertje zodat de leiding ook nog mee kan doen op afstand, en hebben vervolgens met een stormbaan getest of de bevers hun vaardigheden nog niet zijn vergeten (spoileralert: natuurlijk niet!). Na een korte pauze werd de stormbaan niet langer als hindernis maar als kans tot overleven gezien wanneer zij uitweken voor een grond vol lava. Om de dag symbolisch af te sluiten hebben we Belgisch verstoppertje gespeeld, waarin één iemand zich verstopt en vergezeld wordt door zijn vinders. Zo vonden we dus uiteindelijk een groepje bevers terug die weer samen mogen zijn :) 

We hebben genoten!

 

img 20200523 092520 optimizedimg 20200523 092556 optimized