No Calendar Events Found or Calendar not set to Public.

Logo van de dolfijnen Leeghwatergroep badhoevedorpHé hallo, jullie zijn nu beland bij de leukste speltak van de Leeghwatergroep: de Dolfijnen. De dolfijnen komen iedere zaterdag van 10.00 tot 12.00 bij elkaar. En doen echt de vetste dingen.

Zo gaan we in het voorjaar en zomer zo vaak mogelijk zeilen. Zeilen is natuurlijk al hartstikke gaaf, maar we doen ook leuke spelletjes in en rond het water. In de zomer gaan we altijd een week op kamp met de boten: het zomerkamp! Als je daar meer over wil weten, dan moet je echt eens een keertje langskomen om met ons mee te doen. 

Ook hebben we ieder jaar twee logeerweekendjes. Dan slapen we of in ons clubhuis of misschien wel ergens anders. Als we niet druk bezig zijn met zeilen, kampen en weekendjes spelen we op het dolfijneneiland. Dat is een eiland waar Maj en Jarl wonen samen met hun ouders. Het leuke aan dat eiland is dat alle dieren die er wonen met Maj en Jarl kunnen praten. Ook heeft ieder dier zijn lievelingsspelletjes. Om een beetje te wennen aan het dolfijneneiland heeft iedere leiding één van die dierennamen, zo hebben we: Pirel de Potvis, Otak de otter, Mika de Meeuw en er zijn nog veel meer figuren.

Maar wat doen we nog meer voor spannende dingen? We helpen Sinterklaas met surprises maken, hebben een echte kerstbrunch, hebben zelf een lichtje in elkaar gesoldeerd en ook een discofeest georganiseerd. Lijken dit je nu allemaal hele gave dingen en ben je tussen de 7 en 12 jaar kom dan eens langs, wij zijn er!

Dolfijnen genieten in de zon

Vandaag hebben de Dolfijnen volop kunnen genieten van de heerlijke zonnige ochtend. We hebben deze opkomst Levend tafelvoetbal gedaan en de Dolfijnen hebben de Leiding met hun oerkracht verslagen in een fanatiek potje touwtrekken. Het was weer een geslaagde ochtend!

Dolfijnen zijn weer gestart!

De Dolfijnen zijn vorige week weer begonnen met de opkomsten. Heel fijn om elkaar allemaal weer terug te zien in deze bijzondere tijd. Iedereen heeft zich netjes aan de regels gehouden en de opkomst was een groot succes. We hebben het erg gezellig gehad met elkaar en weer kunnen genieten van leuke spelletjes. Inmiddels zitten er al weer twee opkomsten op en hebben we er gelukkig nog een paar in het verschiet !

opkomst 14 december 2019

Figuur

De kerstboom is weer helemaal opgetuigd en ready voor de kerstopkomst op 21-12-2019. 

Nemen jullie allemaal wat lekkers mee en zien we jullie daar?

Nieuw thema

FiguurFiguur         

Na de winterstop zijn wij begonnen met een nieuw thema. Elke week hebben wij een nieuw land dat centraal staat tijdens de opkomst. Bij dit land zoeken wij bijpassende spelletjes. Deze week stond Mongolië centraal en hebben zij een pijl en boog moeten maken. De nomaden moesten vroeger zelf op hun voedsel jagen. Daarom hebben ze zelf hun eigen pijl en boog in elkaar gezet en daarna geoefend in het richten op het doelwit.  

dolfijnen weekendje met thema "fantasia"

22, 23 en 24 november hadden wij met de dolfijnen een geweldig weekend. Het weekendje begon vrijdag avond al goed met een groot postenspel waarin we veel verschillende spelletjes hebben gedaan: levend schaken, eendjes vissen, plastic bekers schieten en levend mijnenveld. Na het postenspel hebben de kinderen een leuke film gekeken en zijn lekker gaan slapen. 

Zaterdag zijn wij begonnen met een stevig ontbijt om de hele dag weer door te kunnen. Na het opruimen van het ontbijt gingen wij met zijn allen figuurzagen in het thema fantasia. Met een broodje knakworst en soep hebben we de plankjes nog geverfd en een kussengevecht gehouden. Na nog een paar leuke spelletjes hebben we heerlijk pasta pesto gegeten. Iedereen heeft zijn buikje rond gegeten en zijn begonnen aan het avondspel waarna we bij het warme kampvuur zijn gaan zitten. De kinderen waren moe genoeg na een lange en drukke dag en zijn snel in slaap gevallen. 

Zondag hebben wij het weekendje goed afgesloten met het vrij zwemmen bij het zwembad in Badhoevedorp.