Na een enerverende opening waarin ondergetekende samen met Marte en Romée overvlogen naar de Wilde Vaart, was het nodig om de mensen even een flinke trap onder hun kont te geven. Waarom? Omdat ze met z'n allen in het hok op hun telefoon aan het koekeloeren waren. Jaimy en Fleur hadden een programma bedacht waarin proeven centraal stond. Nu hadden Romée en Marte al een bijzondere hap en drank tot zich moeten nemen bij het overvliegen, maar men had ze beloofd dat dit lekker eten was. Nadat alle leden aan tafel waren gaan zitten en voorzien waren van blinddoek, pen en papier kon het beginnen. Per ronde werd er een bakje met voedsel naar binnen gebracht. Dit kon mosterd, ketjap, mozzarella, boterkoek of wat dan ook zijn. Na geproefd te hebben, kon de blinddoek af en moest opgeschreven worden wat de Wilde Vaarder zojuist geproefd had. Na 23 (!) rondes kon de score opgemaakt worden:

1. Michiel lust erg weinig.

2. De smaakpappillen van een enkeling zijn aan vervanging toe.

3. Yorick kan er geen hout van.

4. Jordy heeft de beste smaakpappilen en won deze wedstrijd.

Na deze wedstrijd trok men zich weer terug in het Wilde Vaart hok. Daar werd, onder leiding van ondergetekende, een Blackjack gespeeld. Na de eerste rondes voorzichtig ingezet hebben, vlogen al spoedig de eerste grote bedragen over tafel. Dit had uiteindelijk tot gevolg dat Yorick zich kon revangeren door de bank bijna blut te spelen. Marte ontdekte ook nog eens dat als je blut wilt worden, het niet altijd helpt om all out te gaan. Volgende week zit de Wilde Vaart samen met de Loodschen op Nova Zembla voor het jaarlijks Westeinderweekend. 

10703508 557636124337385 5240403472418817004 n

De volledige uitslag:                                            Yorick 7
Romee 13
Daniel 13
Joey 15
Michiel 16
Niels 16
Jochem 16
Marte 17
Casper 18
Jordy 20

De proeverij is de eerste wedstrijd in een serie van wedstrijden tussen de Wilde Vaarder. Francis en Marloes waren niet aanwezig, omdat zij moesten afvaren. Esmée was niet aanwezig omdat ze aan haar stageverslag moest werken.