• 18 September - 09 October
  • 16 October - 06 November
  • 13 November - 04 December
  • 11 December - 01 January
  • 08 January - 29 January
  • 05 February - 26 February
  • 05 March - 05 March

De Zeeverkenners zijn een enthousiaste groep jongens en meisjes van 11 tot 15 jaar die zich vooral bezighouden met wateractiviteiten. Wij zeilen, roeien, wrikken en zwemmen zoveel we kunnen! Je kan ons dus vooral op, rond en in het water vinden. In de winter gaan onze boten het water uit. De zeeverkenners leren dan dat een boot onderhouden meer is dan een beetje schoonmaken en wat verfen. Verder doen wij in de winter een landprogramma. Wij bouwen dan bijvoorbeeld een toren door alleen houten palen en touwen te gebruiken, we lopen een hike (een soort speurtocht) en we houden ons bezig met het behalen van zeildiploma’s.

Scouting betekent natuurlijk ook heel kampjes maken en meedoen met wedstrijden. Ieder jaar nemen we deel aan de Regionale Scouting Wedstrijden (Paroba) in het Amsterdamse bos.  In het najaar doen we mee met de Zwemwedstrijden in Amstelveen en met de Roei- Zeil- en Wrikwedstrijden op de Bosbaan. De afgelopen jaren hebben wij als groep daar veel prijzen mee gewonnen!

Als hoogtepunt hebben we iedere zomer hét zomerkamp. Dan gaan we een week weg met de boten ergens in Nederland om dan een week lang lol te hebben.

We draaien iedere zaterdag opkomst.

In de zomer is dat van 13.00 tot 17.00 uur.

In de winter is dat van 13.00 tot 16.00 uur.

zeeverkenners

Zomerkamp 2021, dag 7 (laatste deel)

De vikingen hadden vandaag een spannende tocht op het programma staan: de zeer befaamde puur Hollandse molentocht. De twee vikingbakken moesten alle acht de molens plunderen die rond de Kagerplassen te vinden zijn. Deze tocht werd vervolgens afgesloten met verrukkelijk veel vlees van de barbecue samen met die overheerlijke zelfgemaakte knoflooksaus van de dag ervoor (gek genoeg nogsteeds ongeveer 4.5 liter).
Na de avondsmikkels werd er voor het laatst gedobbeld voor de eeuwige roem en een 3D-geprinte hoofdprijs! Echter was het kamp na de prijsuitreiking nog niet afgelopen: de vikingen staan niet voor niets bekend als barbaarse jongemannen en vrouwen... Die kunnen niet ongestraft terug naar huis, dus werd het kamp officiëel beëindigd met de grote rechtbank!

groepsuntitled 1

Zomerkamp 2021, dag 5 en 6

De dag begon met een aantal potjes Munchkin (een van de favoriete spellen van de verkenners). Vlak nadat vikingleider Floki iedereen had ingemaakt, kwam het kader weer heelhuids terug na een barre tocht. Om dat te vieren gingen wij gezamenlijk lekker pasta met pesto smikkelen.

 

De volgende dag stond stormzeilen op het programma: een zeer spannende bezigheid voor de vikingen in opleiding. Om eventjes bij te komen van deze praktijken, werd er aan het eind van deze tocht een potje vlaggenroof geïnitieerd. Om weer op krachten te komen, stond er shoarma op het menu met 4,5 liter zelfgemaakte knoflooksaus (dat wordt lekker stinken). En omdat de leden niet genoeg konden krijgen van smikkelen, hebben we savonds ook nog broodjes gebakken.

img 20210716 wa0000

Zomerkamp 2021, dag 2

De eerste dag was echt geslaagd! De dag kon zeker niet meer stuk toen wij midden in de nacht wakker werden gemaakt door de "Ziener". Omringd door fakkels heeft hij een storm voorspeld, en echte Vikingstrijders gaan dan juist het water op! Na dit spannende nachtelijke avontuur, wat trouwens erg goed ging, konden we eindelijk tot rust komen in onze knusse tenten. Die rust was ook hard nodig, want de volgende middag stond in het teken van hét jaarlijkse fenomeen: dopen. Hierbij werden de nieuwe vikingen van de groep uitgedaagd met zenuwslopende proeven. We kunnen met grote trots vertellen dat al de nieuwe leden deze proeven heelhuids afgelegd hebben!

-De IJsvikingen (met enige aanpassingen van de leiding)

img 20210711 wa0000

Zomerkamp 2021, dag 3 en 4

Na een avontuurlijk postenspel met uitdagende opdrachten: van zwemmen rond de sleepboot tot duiken door een spinnenweb, hebben de vikingverkenners al aardig wat munten verdiend. Met deze munten wordt er elke avond gedobbeld om zo veel mogelijk diamanten te verdienen. De boot met de meeste diamanten wint het grote spel!

Er was de volgende ochtend alleen een kleine plottwist: De vier oudste verkenners zijn vertrokken op een trektocht. Dit betekent dat de jonkies nu zelf voor lastige keuzes komen te staan, zoals: "Welke saus is het lekkerste bij een patatje?". Ook hebben deze vikingen in opleiding eventjes zelfstandig de sleper mogen besturen!

img 20210714 wa0012

img 20210713 wa0002

Zomerkamp 2021, Dag 1

Ook het zeeverkenners zomerkamp is weer gestart met als thema dit jaar: Vikingen!

De dansende vinkingen zijn terug van nooit weg geweest. Maar liefst 2 Viking-stammen maken de buurt onveilig met plundertochten. Iedereen die op het pad komt van deze barbaarse jonge mannen en dames is het leven niet zeker...

Aan de ene kant hebben we de Kattegat Vikings = ‘De harde kern Vikingen’
Zij zijn verwikkeld in een machtsstrijd met de andere Vikingen stam de Kelandk Vikings = ‘ ijs Vikingen’. Hun missie: zo veel mogelijke dorpen plunderen en vijandige schepen laten zinken. Alleen de sterkste en meest tactische Vikingstam zal het respect van de Noorse goden af weten te dwingen.

De Vikingen zijn hard bezig met zoveel mogelijk munten verzamelen zodat ze met hun schepen diamanten kunnen verzamelen. Deze zijn van groot belang...

Een echte Viking schrijft natuurlijk al zijn avondturen op in een logboek. Jullie zijn de gelukkige selectie die kan meegenieten van hun verhalen.

De schrijvers moesten de eerste dag nog wat inkomen vandaar dat we de eerste dag niet volledig zullen publiceren. Dat is de moeite niet waard.
Wel een korte samenvatting van hun verhaal: tenten indelen- water verkennen - eten.
Waar het logboek van Dag 1 wel goed voor was: blijkbaar nemen beide stammen sleepjes aan van onbekende mensen en vertellen dit niet aan elkaar en de leiding en is macaroni blijkbaar spaghetti.

Binnenkort volgen de avonturen van dag 2

foto dag 1