• 21 September - 12 October
  • 19 October - 09 November
  • 16 November - 07 December
  • 14 December - 18 January
  • 25 January - 15 February
  • 22 February - 14 March
  • 21 March - 21 March

De Zeeverkenners zijn een enthousiaste groep jongens en meisjes van 11 tot 15 jaar die zich vooral bezighouden met wateractiviteiten. Wij zeilen, roeien, wrikken en zwemmen zoveel we kunnen! Je kan ons dus vooral op, rond en in het water vinden. In de winter gaan onze boten het water uit. De zeeverkenners leren dan dat een boot onderhouden meer is dan een beetje schoonmaken en wat verfen. Verder doen wij in de winter een landprogramma. Wij bouwen dan bijvoorbeeld een toren door alleen houten palen en touwen te gebruiken, we lopen een hike (een soort speurtocht) en we houden ons bezig met het behalen van zeildiploma’s.

Scouting betekent natuurlijk ook heel kampjes maken en meedoen met wedstrijden. Ieder jaar nemen we deel aan de Regionale Scouting Wedstrijden (Paroba) in het Amsterdamse bos.  In het najaar doen we mee met de Zwemwedstrijden in Amstelveen en met de Roei- Zeil- en Wrikwedstrijden op de Bosbaan. De afgelopen jaren hebben wij als groep daar veel prijzen mee gewonnen!

Als hoogtepunt hebben we iedere zomer hét zomerkamp. Dan gaan we een week weg met de boten ergens in Nederland om dan een week lang lol te hebben.

We draaien iedere zaterdag opkomst.

In de zomer is dat van 13.00 tot 17.00 uur.

In de winter is dat van 13.00 tot 16.00 uur.

zeeverkenners

Dag 7 zomerkamp ZV

De duisternis is na 6 lange dagen verslagen en er is 1 winnaar bekend geworden. Onder hetzelfde motto, beter laat dan nooit: de verslagen over dag 7:

Zeer gewaardeerde lezers!

We begonnen met de ochtendduif, daarna gingen we eten en afwassen. De opdracht van vandaag was het fotograferen van 8 molens binnen 50 meter afstand. We hebben 4 sleepjes gehad en waren 2 uur en 30 minuten bezig. Hierna gingen we de final battle spelen en we hadden nog maar 2 troepen over. De Witte Torens hebben uiteindelijk sportief verloren. Tot slot was er nog een rechtbank, hier heb ik geleerd dat je niet moet tegenstribbelen anders vat je kou.

Hartelijke groet, De Zwarte Toren

Het andere verslag van deze dag, geschreven door de Witte Torens, was het volgende:

Dag liever Minions, dag dag tot volgend jaar!

Lieve Minions vandaag is het de laatste dag van kamp, maar het was nog steeds een dag met spellen. Vandaag deden we de molen tocht. Bij dit spel moesten we foto’s maken van molens met onszelf erop. Er moesten 8 molens gefotografeerd worden, uiteindelijk hebben wij gewonnen! We kregen er 20 munten voor!! Hierna was de eind battle van Risk, het was heel eng, leuk en heel triest. Aan het einde van de battle was het 2 vs 2, iedereen had maar 2 mannetjes. Uiteindelijk hadden de…. Zwarte Torens gewonnen. Helaas hebben wij dus verloren, maar je moet het accepteren. Dus een schouderklopje en het accepteren.

awkd8575

Dag 6 zomerkamp ZV

De oppermagiërs hadden het druk, zo druk zelfs dat ze geen tijd hadden om jullie op de hoogte te houden. Beter laat dan nooit: het verslag van dag 6

Vandaag waren we zoals gewoonlijk veel te vroeg wakker. Toen Marte ons eindelijk los liet en we de tent uit mochten, begonnen we met een OCHTENDDUIF!

Daarna gingen we ontbijten en vertrokken we richting Leiden voor de plundertocht, om vervolgens bij de Mac te eten en snoep te kopen bij de Jamin. Bij de AH hebben we hamburgers gekocht voor ons avond eten. Uiteindelijk gingen we terug naar de Kaag waar we heeeeeeerlijk hebben gegeten, hopelijk vond Schaapie (Jochem), dat ook. Nu is mijn bak aan het afwassen terwijl ik dit logboek schrijf. Net kwamen ze (mijn bak) binnen als gekke en schreeuwde: TENTEN CONTROLE OVER 5 MINUTEN!!!. Verder heeft de leiding belooft dat we kippenvleugeltjes gaan eten en hebben zij een ratatta trap gezet.

Groet,

ZWARTE TOREN

De Witte Torens schreven het volgende:

Hallo minions,

Vandaag was het echt een leuke dag. We gingen vandaag naar Leiden! De weg naar Leiden was ook leuk, want we hadden muziek voor de sfeer. Toen we aankwamen hadden we 2 uur om inkopen te doen voor onszelf en het avondeten. Eerst gingen we naar de Mac, ik had kipnuggets gekocht. Hierna gingen we naar de beste winkel: de Jamin. Hier was echt de beste deal ooit, namelijk 1 marshmallow koste 1,75, maar 2 koste 1 euro! (*toevoeging achteraf: het ging om een zak marshmallows, niet 1 losse marshmallow). Nou… iedereen had weer snoep en toen gingen we naar de AH om ons avondeten te kopen. Ter plekken hebben we besloten dat we shoarma gaan eten. Hierna gingen we terug naar de Kaag om ons eten te koken. Het bleek dat de leiding hetzelfde idee had, en ook shoarma ging eten en het was ook nog eens heel lekker.

shoarma

Dag 4 zomerkamp

De strijd tussen de torens en de oppermagiërs is in volle gang. Ook tussen de torens onderling is er een vurig gevecht gaande. Ze gaan gelijk op, maar de oppermagiërs zijn sterker (voor nu).

Bij deze het verslag van de zwarte torens:

In de ochtend was het jammer dat we afscheid moesten nemen van Luuk senior en Nathan, zij vertrokken namelijk op kadertocht. Maar gelukkig komen ze morgen terug. Na het afscheid werd er wrik les gegeven waar je 8tjes moest maken. Ook werd er geoefend met roeien. Het harde werken werd even onderbroken door een verfrissende duik. Er werd naar muntjes gedoken en daarna was er een zwemwedstrijd, waar gelukkig ook een troostprijs voor de sportiefste verliezers was.

Na de lunch was er wedstrijd roeien om het eiland. Het werd gelijk spel en hierdoor zijn er door beide torens 10 munten gewonnen. Dit was erg aardig van de oppermagiër Jochem. Wat ook heel aardig was, waren de kant en klare meloenen bij het avond eten.

In de avond hebben we plots een superleuk tochtje gemaakt met de Melchior, de dag kan niet meer stuk!

Hartelijke groet de Zwarte Toren!varenzonsondergang

Dag 5 zomerkamp ZV

Ook vandaag zijn er weer vele avonturen beleefd in de strijd tegen de duisternis. Hier een verslag van de zwarte torens:

Gewaardeerde lezers,

In de ochtend mochten wij lekker uitslapen gevolgd door een ochtendduik. Echter was er een agressieve zwaan in het water bij ons kampterrein, waardoor de ochtendduik verplaatst was naar de grote steiger. Na het ontbijt en de afwas gingen we tonnen en pionierspalen sjouwen naar ons terrein. Hierna gingen wij met deze onderdelen een vlot maken, maar we vergaten helaas de tonnen aan de onderkant vast te binden. Na 10 minuten viel ons vlot dan ook uit elkaar waarna we besloten om hem dan maar volledig uit elkaar te halen. Gelukkig kregen we chips en mochten we met de dolfijnen bij de Melchior aan de grote steiger zwemmen. Terug bij ons eigen terrein troffen we het kader aan, ze waren weer terug!

Nu een stukje over kadertocht:

Wij werden wakker op het Brasemmermeer en hebben ontbeten met chips, broodjes, koek en appels. Na het ontbijt zijn we teruggegaan naar de Kaag waar de beste burrito’s op ons lagen te wachten (gemaakt door Hans). Hierna kwamen de ouders en was de rust voorbij.

Groet,

Zwarte torens

vlot

Dag 3 zomerkamp ZV

Ook vandaag hebben de magiërs van de witte en zwarte torens hun logboek bijgewerkt voor de opper magiërs. De zwarte magiërs hebben in iets meer detail de dropping beschreven, maar niet te veel detail.

De vorige dag dachten we dat we dropping hadden, dus Luuk en ik (Nathan) vroegen of we de dropping hadden. De opper magiërs zeiden van niet, dus we gingen slapen. Ik viel bijna in slaap toen we werden wakker gemaakt door de Minions. Ze zeiden dat we dropping hadden en dat we naar de boten moesten. We moesten een zeil over ons heen doen, dat was een beetje eng. Uiteindelijk mochten we het zeil van ons af halen maar… we waren LETTERLIJK IN THE MIDDEL OF NOWHERE.

De witte torens schreven het volgende over vandaag:

Lieve Lieve Minions,

Vandaag was het echt een vermoeiende dag. Dat komt omdat we ’s avonds een dropping hadden. We kwamen pas heel laat terug op het kampterrein. Gelukkig mochten we langer uitslapen en dat was best wel fijn. In de ochtend/middag gingen we het postenspel doen. Het was heel leuk alleen hadden we moeite met het weg komen maar tja…

Toen we terug waren hadden we het lekkerste avondeten ooit. Het was klaargemaakt door Hans, helaas kwam hij alleen vandaag. Dus de rest van de dagen (minder) heerlijk eten…

In de avond eenmaal bij het kampvuur, kwamen uit het niets de dolfijnen tevoorschijn in een schreeuwende parade. Het was best leuk iedereen ging achter hun aan. Maar nu is het einde, doei minions.polonaise