• 22 February - 14 March
  • 21 March - 11 April
  • 18 April - 09 May
  • 16 May - 06 June
  • 13 June - 04 July
  • 11 July - 01 August
  • 08 August - 08 August

De Zeeverkenners zijn een enthousiaste groep jongens en meisjes van 11 tot 15 jaar die zich vooral bezighouden met wateractiviteiten. Wij zeilen, roeien, wrikken en zwemmen zoveel we kunnen! Je kan ons dus vooral op, rond en in het water vinden. In de winter gaan onze boten het water uit. De zeeverkenners leren dan dat een boot onderhouden meer is dan een beetje schoonmaken en wat verfen. Verder doen wij in de winter een landprogramma. Wij bouwen dan bijvoorbeeld een toren door alleen houten palen en touwen te gebruiken, we lopen een hike (een soort speurtocht) en we houden ons bezig met het behalen van zeildiploma’s.

Scouting betekent natuurlijk ook heel kampjes maken en meedoen met wedstrijden. Ieder jaar nemen we deel aan de Regionale Scouting Wedstrijden (Paroba) in het Amsterdamse bos.  In het najaar doen we mee met de Zwemwedstrijden in Amstelveen en met de Roei- Zeil- en Wrikwedstrijden op de Bosbaan. De afgelopen jaren hebben wij als groep daar veel prijzen mee gewonnen!

Als hoogtepunt hebben we iedere zomer hét zomerkamp. Dan gaan we een week weg met de boten ergens in Nederland om dan een week lang lol te hebben.

We draaien iedere zaterdag opkomst.

In de zomer is dat van 13.00 tot 17.00 uur.

In de winter is dat van 13.00 tot 16.00 uur.

zeeverkenners

Katapult bouwen met de zeeverkenners

Afgelopen zaterdag hebben de zeeverkenners de basis gelegd voor goed pionierwerk. Elk voorjaar is er PaRoBa in het amsterdamse bos waar zij vele uitdagingen aan gaan onderling, en een belangrijke daarvan is goed kunnen pionieren. Om dit alvast te oefenen hebben zij mini-pionier katapulten gebouwd om bekers mee omver te schieten. De projectielen vlogen lle kanten op!

Kerst lunch

De laatste opkomst van 2019 is alweer voorbij, maar gelukkig hebben de zeeverkenners dit goed afgsloten met een heerlijke kerst lunch! De zeeverkenners hadden flink hun best gedaan om allerlij lekkernijen op tafel te krijgen. Van pizza en gehaktballetjes tot sneewman soesjes en zelf gebakken appeltaart. Het was lastig om te stoppen met eten, zo lekker en (veel) was het. Om alle energie van het eten weer kwijt te raken zijn er buiten spelletjes gespeelt. Nadat de zeeverkenners meerdere male in koor riepen WEERWOLVEN WEERWOLVEN, heeft de leiding besloten om tot slot nog een potje weerwolven te spelen. Helaas was er hierna alweer een einde aan de opkomst gekomen, tot volgend jaar!eten kersteten kerst 2

Werkweekend 2019

De warme zomerdagen zijn voorbij en het is de hoogste tijd om de boten van de zeeverkenners te onderhouden. Dit wordt jaarlijks afgertapt met het befaamde Werkweekend ™. In dit weekend kunnen de verkenners ongeremd aan de boten klussen; van schuren tot schilderen, alles komt aan bod. Ook wordt met dit weekend het thema voor het winterseizoen afgetrapt: Maffia! De verkenners zijn (hypothetisch) op straat beland en moeten zich bewijzen tijdens verschillende uitdagingen. Op deze wijze kunnen de straatschoffies zich uitbloeien tot beruchte Maffiabazen. De eerste uitdaging was een nachtelijk smokkelspel. Hierbij moesten de drie families (bakken) zich onderscheiden door de bewapende politie te slim af te zijn en de buit veilig te stellen.werkweekend

Sinterklaas opkomst

De dagen beginnen kouder en donkerder te worden, de winter is begonnen. Gelukkig is de Sint in het land die zorgt voor gezellig samenkomen van vrienden en familie. Zo ook bij de mafia en daarom hebben de zeeverkenners een maand geleden al sinterklaaslootjes getrokken. Vandaag was het dan eindelijk zo ver, de sinterklaas opkomst!

Alle zeeverkenners werden ontvangen met superleuke sinterklaas muziek, die totaal niet irritant is als je het 3 uur achter elkaar hoort. Zestien vuilniszakken zijn verzameld en het gezellig samenkomen kan beginnen ( de surprises zaten in vuilniszakken mocht u het zich afvragen). De surprises zijn één voor één uitgepakt en de gedichten zijn uit volle borst voorgedragen. Wat zaten er mooie en leuke dingen tussen! Van een legohoofd tot wc en van een sushi tafel tot een vliegend vliegtuig. In de gedichten zaten een paar goede grappen en de cadeau's vielen in de smaak. Nadat alle surprises waren uitgepakt is er onthuld wie voor wie de surprise had gemaakt. De verkenners gingen tot slot nog even naar buiten een spelletje spelen. Deze beweging was wel hard nodig na al die pepernoten...

kring suprisessushi suprisevliegtuig

28 september

Na een overtuigende zonnedans te hebben gedaan stapte de zv met volle moed op de fiets richting de boten. Echter waren ze al voordat het einde van de straat was bereikt, volledig doorweekt. De leiding besloot om toen toch maar om te keren en een landopkomst te houden. Dit werd met groot gejuich ontvangen. 

Er is omgekeerd verstoppertje gespeeld, gevoetbald en weerwolven gespeeld. Ook is er een fantastisch spandoek gemaakt voor volgende week, want dan zijn de zwemwedstrijden! Mogen de beste winnen.

 spandoekspandoek 2