• 13 August - 03 September
  • 10 September - 01 October
  • 08 October - 29 October
  • 05 November - 26 November
  • 03 December - 24 December
  • 31 December - 21 January
  • 28 January - 28 January

De Zeeverkenners zijn een enthousiaste groep jongens en meisjes van 11 tot 15 jaar die zich vooral bezighouden met wateractiviteiten. Wij zeilen, roeien, wrikken en zwemmen zoveel we kunnen! Je kan ons dus vooral op, rond en in het water vinden. In de winter gaan onze boten het water uit. De zeeverkenners leren dan dat een boot onderhouden meer is dan een beetje schoonmaken en wat verfen. Verder doen wij in de winter een landprogramma. Wij bouwen dan bijvoorbeeld een toren door alleen houten palen en touwen te gebruiken, we lopen een hike (een soort speurtocht) en we houden ons bezig met het behalen van zeildiploma’s.

Scouting betekent natuurlijk ook heel kampjes maken en meedoen met wedstrijden. Ieder jaar nemen we deel aan de Regionale Scouting Wedstrijden (Paroba) in het Amsterdamse bos.  In het najaar doen we mee met de Zwemwedstrijden in Amstelveen en met de Roei- Zeil- en Wrikwedstrijden op de Bosbaan. De afgelopen jaren hebben wij als groep daar veel prijzen mee gewonnen!

Als hoogtepunt hebben we iedere zomer hét zomerkamp. Dan gaan we een week weg met de boten ergens in Nederland om dan een week lang lol te hebben.

We draaien iedere zaterdag opkomst.

In de zomer is dat van 13.00 tot 17.00 uur.

In de winter is dat van 13.00 tot 16.00 uur.

zeeverkenners

Start zeilseizoen

Het zeilseizoen is weer begonnen! Meteen een goede start in het zonnetje 🌞.

screenshot 20220416 155012

Schaatsende verkenners

In een van de laatste weken dat het nog mogelijk was, zijn de zeeverkenners gaan schaatsen op de ijsbaan in Haarlem. Dit was zeker dikke pret! Als je goed naar de foto kijkt, zie je ook een zv-leiding zich uitsloven in zijn T-shirt.

img 20220326 152025

 

 

Botenonderhoud

De boten zijn uit het water en het winterseizoen is begonnen! Dat betekent maar één ding voor de zeeverkenners: het botenonderhoud kan weer beginnen. Afgelopen opkomst waren de verkenners druk bezig met schuurmachines en schuurpapier om de oude laklaag er weer af te krijgen:

img 20211120 wa0009img 20211120 wa0010

Balanceren en bakken

Afgelopen opkomst hadden de verkenners weer een afwisselend winterprogramma. De groep werd opgesplits in twee teams, waarbij het de bedoeling was om zo snel mogelijk aan de overkant te komen zonder de grond aan te raken. Dit kregen de verkenners voor elkaar door een hoop bakstenen te pakken. Echter waren er een beperkt aantal stenen beschikbaar, dus moest er creatief gehandeld worden. Elke keer dat de grond aangeraakt werd, kwamen er 10 strafseconden bovenop. Ik heb nog nooit verkenners zo snel tot tien horen tellen.

baksteen

Na de spannende race was het tijd om een ouderwets fikkie te stoken. En dat allemaal zonder lampenolie of andere chemische middelen. Gewoon puur natuur met een magnesiumstick en wat hout dat toevallig in de loods stond. Toen er eenmaal vuur was, werden de verkenners beloond met een broodje dat zij zelf mochten bakken.

fikkie

RZW ZV dag 2: Roeien en Wrikken

Na een vermoeiende zeildag, werden de verkenners de volgende morgen bij scoutinggroep de Erskine verwacht voor het tweede gedeelte van de RZW: de roei- en wrikdag! De bikkels van de zeeverkenners zijn eerste geworden van de heat op de 1.000 meter!

img 20210921 wa0003