• 29 August - 19 September
  • 26 September - 17 October
  • 24 October - 14 November
  • 21 November - 12 December
  • 19 December - 09 January
  • 16 January - 06 February
  • 13 February - 13 February

Wanneer een thema het lot in eigen hand neemt...

Zomerkamp, het moment van het jaar waar we ieder jaar weer naar toe leven. Het thema was hetzelfde als het Westeinderweekend: Assasins creed. Een thema dat iets beter uitpakte dan verwacht.

Op 20 juli vertrok de sleep met een deel van de staf en het volledige kader richting het Alkmaarder meer om daar alvast een basiskamp op te zetten. Op 21 juli vertrok de vrachtwagen met de rest van het materiaal. Zo kwam het dat wij op 21 juli een kant en klaar kamp hadden voor de overige leden die om 14.00 uur het terrein betraden. Alles wees er op dat we een prachtig kamp tegemoet zouden gaan: mooie lokatie, goed vaarwater en lekker weer. Assasins Creed was het thema. De drie bakken werden veranderd in vier bakken en het idee was simpel. Door opdrachten en moorden uit te voeren op leden van de andere bakken, kon er geld verdiend worden en dat geld was nodig om delen van de stad Alkmaar op te kopen. De groep met het meeste geld en het grootste deel van Alkmaar was winnaar. De activiteiten waarmee dit geld verdiend konden worden waren gevarieerd. Zo waren er raadselkaarten, geheimschrift, de testen van het Broederschap, de beroemde speakerscorner, 'trektochten' en de kookwedstrijd. Daarnaast konden de verkenners ook geheime opdrachten van de staf krijgen. Verkenners moesten dan proberen een ander lid een bepaald woord te laten zeggen, moesten een beker of iets anders uit de bakskist van een andere bak 'lenen' etc. etc. 

De eerste paar dagen verliep alles bijna vlekkeloos. De traditionele kampdoop zorgde dat de verkenners weer zes nieuwe verkenners kregen, bij de dropping waren de verkenners eerder terug dan verwacht en ook bij de hike vanaf de Zaanse Schans waren de verkenners eerder terug dan verwacht. Ondertussen is Alkmaar ook nog een dagje onveilig gemaakt door de verkenners.

Dinsdag betekende het keerpunt van het kamp, toen onverwacht één van de leden ziek naar huis ging. Nu waren er bij de andere groepen al een paar zieken te betreuren geweest. Vanaf woensdag ging het met een rap tempo. 's Ochtends hadden we nog gezwommen, maar een klein uur voor de aanvang van de ouderavond ging het snel. Twee leden en één staf lid gingen naar huis. Ook na de ouderavond werden leden ziek. Was het het zwemwater, de warmte, de vermoeidheid? Waarschijnlijk een combinatie. Uiteindelijk zijn 11 van de 24 deelnemers ziek geworden en zijn er zes deelnemers naar huis gegaan, twee kwamen uiteindelijk weer terug. 

Het kamp ging ondertussen gewoon door, weliswaar met aangepast programma. De kadertocht ging bijvoorbeeld niet door en het zeilgedeelte werd ook geminimaliseerd. Niet alleen vanwege de hitte, maar ook door een gebrek aan wind. Lekker luieren in de schaduw, veel drinken en zout innemen was het devies. Op een laag tempo hebben we het kamp verder doorgebracht, met uiteraard de finale van de speakerscorner. Deze werd gewonnen door Julie den Arend. Als finale klapstuk de rechtbank met Paul als linker rechter en Marcella als rechter linker. Er werden weer monden gespoeld, uien gegeten, geblinddoekt yoghurt gevoerd en zwijgplichten opgelegd. 

Op zaterdag 28 juli was het al weer over. De verkenners hebben zich in het zweet gewerkt om het kampterrein weer af te breken en netjes achter te laten. De afbraak ging zo snel, dat we een uur eerder klaar waren dan gepland. Zo kon het dat we om 11.00 uur afscheid namen van een kampterrein waar de Vloek voor de Leeghwatergroep nog steeds heerst, maar waar we weer een prachtig kamp gehad hebben.