• 29 August - 19 September
  • 26 September - 17 October
  • 24 October - 14 November
  • 21 November - 12 December
  • 19 December - 09 January
  • 16 January - 06 February
  • 13 February - 13 February

rzw 2012 1Na een, voor sommigen, korte nachtrust, stond een deel van de zeeverkennersstaf al weer om 7.20 uur bij de steiger. Hoewel het de bedoeling was dat ze met z'n vieren zouden zijn, lukte dat niet helemaal. Ondanks die kleine kink in de kabel, werden twee zeeverkennersboten en een wilde vaartboot richting de Bosbaansluis gesleept. Daar, op de Bosbaan, werd het tweede deel van de RZW 2012 gehouden, namelijk de roei- en de wrikwedstrijden. 

Eenmaal bij de sluis aangekomen bleek het, ondanks het vroege tijdstip, al heel druk. Verschillende sleepjes van verschillende groepen lagen al te wachten tot ze de sluis in mochten. In een sneltreinvaart werden de drie Leeghwaterboten nog even ontdaan van hun mast. Eenmaal in de sluis moest er gewacht worden tot de het waterpeil een flink aantal meters gedaald was. 

Sociaal als de Leeghwatergroep is, werden een aantal boten van de Radboud en de Sloterplas een sleep aangeboden richting de starttoren van de Bosbaan. Het is anders nog een heel eind roeien. 

Nadat de boten aangelegd waren, kwamen de eerste verkenners en wilde vaarders al aandruppelen. De boten werden klaargemaakt, een grote partytent met een Waterwolfstamafdak werd opgezet en het evenement kon beginnen. 

rzw 2012 2

Om een niet al te duidelijke reden had de Wilde Vaart zich ingeschreven voor de Uitputtingstocht. De rest van de dag werd hen duidelijk waarom deze tocht Uitputtingstocht heet. Dit betekende dat ze eerst 2 kilometer moesten hardlopen, daarna 1,5 kilometer roeien en tenslotte nog 500 meter wrikken. Na het startsein ging Paddy er als een hazewindhond vandoor. Het duurde zeker een half uur, eer de achterblijvers onze hazewindhond weer terug zou zien. De Wilde Vaart presteerde het om als tweede over de finish te komen. Niet de minste prestatie en die dag zou de Wilde Vaart nog meer goede prestaties neer zetten. Zo zou de Wilde Vaart ook nog een 2e plaats op de 1500 meter, een 3e plaats bij het wrikken en zelfs de eerste plaats bij de 500 meter roeiploegen pakken!


rzw 2012 5Ook de zeeverkenners lieten goed van zich horen. 10 Zeeverkenners, aangevuld met Marcella en haar vriend Jonathan, werkten zich een hele middag in het zweet. De twee boten presteerden allebei goed. Bij de 250 meter schoten ze over het water, waarbij in één geval de tegenstanders op een enorme achterstand gezet werden. Ook bij de 1000 meter lieten de verkenners duidelijk zien wie er de beste waren. Broer en zus Albers konden daarna individueel laten zien wat ze waard waren bij het wrikken. Helaas werd Casper Albers aangevaren door een lid van de Scouting '63, die wilde laten zien hoe snel hij van baan 6 naar baan 1 kon komen binnen 200 meter. Hierbij was het jammer dat nu juist Casper in zijn weg lag. 

rzw 2012 4

Marte daarentegen moest het opnemen tegen 13, 14 en 15 jarige meiden. Nu is Marte niet de minste, maar dit keer moest ze behoorlijk knokken. Na een slopende 200 meter wrikrace, was het de bedoeling dat Marloes Marte terug zou wrikken, maar uiteindelijk duurde dat zo lang, dat Marte ook maar de boot terug gewrikt heeft. 

Na een overwinning op de 250 en 1000 meter wilde de zeeverkenners voor de driedubbele slag gaan en ook nog de 500 meter roeiploegen op hun naam zetten. In eerste instantie leek dat te lukken. De zeeverkenners hadden een halve minuut voorsprong op de tweede plek in hun heat. Men dacht al de overwinning in de zak te hebben, maar helaas bleek de Paula Geerts in een andere heat net een tikkeltje sneller en ging de overwinning hen aan de neus voorbij. Uiteindelijk was de medailleoogst met 4x goud, 2x zilver en 1x brons helemaal niet slecht en kan met tevreden terug zien op deze RZW. 

rzw 2012 6Waar men op de heenweg nog kampte met onderbezetting, was er op de terugweg sprake van meer dan genoeg mankracht. De Radboudboten werden nog even op sleep genomen en na een spetterende douche in de Bosbaansluis, werden ze ook nog even bij de het Jollenpad afgeleverd. De Leeghwatersleep ging daarna terug naar de steiger, waar de Wilde Vaart al weer klaar stond om de spullen terug te brengen naar het clubhuis. En zo werd er weer een succesvolle RZW afgesloten.