• 29 August - 19 September
  • 26 September - 17 October
  • 24 October - 14 November
  • 21 November - 12 December
  • 19 December - 09 January
  • 16 January - 06 February
  • 13 February - 13 February

Vrijdag 11-01-2013

DSC 0001 Small

Ieder jaar is het weer hetzelfde liedje. Bootonderhoud. Een goed begin, is het halve werk en dus houden de zeeverkenners als start van het onderhoud het zogenaamde werkweekend.

Op vrijdag om 19.30 uur moest de staf al op het clubhuis aanwezig zijn. De spullen moesten immers klaargezet worden. Daarnaast, de Dolfijnen hadden beloofd de riemen voor de zeeverkenners te sturen en die moesten klaar gelegd worden. 

Tijdens het klaarzetten van de spullen, kwamen de eerste leden al binnen. Na hun slaapspullen in het zeeverkennerslokaal neergelegd te hebben, moest iedereen hun oude kleding aan doen. Er moest immers gewerkt worden. Twee boten lagen er binnen. Bij de ene boot moest onderkant geschuurd en gekrabt worden. Bij de andere boot de zijkanten en de binnenkant. Beschermd met maskertjes en gewapend met schuurmachines en schuurpapier gingen de verkenners de boten te lijf. Voor een enkeling was dit de eerste keer, maar gelukkig was de leiding aanwezig om de leden hier goed bij te begeleiden.
DSC 0006 Small

Na het harde werk was er tijd voor ontspanning. Marcella en Buchan hadden een spel bedacht (deels van internet geleend). Een kist met daarin drakenbotten en een lamp werd door Joren en Paul in het park verstopt. Marcella had daarvoor kaartjes met levens gemaakt. Alle verkenners kregen één kaartje met een leven. De bedoeling was dat de verkenners in het park op zoek gingen naar de kist met drakenbotten. De staf speelde voor draak. Zij hadden zich door het park verstopt en hadden een zaklantaarn. Als zij een verkenner meenden te zien of te horen, moesten zij proberen de zeeverkenner te vangen in hun lichtstraal (dit stelde het vuur van de draak voor). Daarna moest de 'verbrandde' verkenner hun leven inleveren en bij Marcella konden ze dan een tweede kans krijgen. Als zij hun tweede leven ook kwijt waren, dan waren ze af en mochten ze niet meer meedoen. Uiteindelijk lukte het alle bakken om één drakenbot uit de kist te pakken en kon iedereen weer terug naar het clubhuis om daar lekker op te warmen. Na een beker warme thee was het bedtijd. 

 DSC 0008 Small

Zaterdag 12-01-2013

Om 9.30 uur werd er door de staf opgestaan. De zeeverkenners zelf waren al veel langer wakker. Nadat de ontbijtspullen klaargezet waren, kon er ontbeten worden. Na het ontbijt werd er verder gewerkt aan de boten. Eerst moest het stof afgenomen worden en ontvet worden. Julie, Esther en Alex gingen zich bezighouden met de roeren en de zwaarden te schuren. Dit alles ging zó snel, dat ze om 13.00 uur al klaar waren met het onderhoudsprogramma. 

Yuri en Laurens hebben vervolgens nog hun schiemandiploma gehaald. Na het openen werden de zeeverkenners in de auto's geladen en naar het Amsterdamse bos gebracht. Een heuse hike/dropping stond op het programma. De twee bakken werden ieder op een andere lokatie gedropt, waarna ze allebei naar de kanovijver in het Amsterdamse bos moesten zien te komen. Een afstand waar ze ongeveer een uur tot anderhalve uur over deden. 

Bij de kanovijver was er nog even tijd voor een potje levend stratego, om daarna weer terug te gaan naar het clubhuis. 

Vlak voordat ze naar huis moest, wist Marte ook nog even haar schiemandiploma te halen. Zij had als enige alle knopen en vragen in één keer goed! 

DSC 0014 Small

Omdat ze nog een avondje op het clubhuis zouden doorbrengen, moest er natuurlijk ook gekookt worden. Dit mochten de zeeverkenners zelf doen. Het diner bestond, heel origineel, uit shoarma. 

(wordt vervolgd)