Westeinderweekend (verkenners 2018)

In het weekend van vrijdag 1 t/m zondag 3 juni was het weer zo ver: Westeinderweekend met de zeeverkenners.

Het weekend werd afgetrapt met het inladen van de boten om deze vervolgens naar het gebruikelijke eiland te slepen gelegen in de Westeinderplassen. In tegenstelling tot de voorspoedige weervoorspelling was het de eerste namiddag vrij regenachtig. Gelukkig zijn de zeeverkenners waterproof en verliep de sleep en de opbouw van het kampterrein soepel. Toen alles eenmaal opgebouwd was, ging het vuur aan om daar lekker tot rust te komen. Het weekend kon nu echt van start gaan! Om alle magen te vullen werd de stadaard eerste maaltijd gemaakt: broodjes knakworst en tomatensoep. Vanzelfsprekend werd hierna weerwolven bij het kampvuur gespeeld.

De volgende morgen begon met een lekker ontbijtje bestaande uit een broodje ei. Hierna werd er op los gewrikt en konden de spellen de tent uit. Het zorgde ervoor dat de kaderleden de puntjes op de I konden zetten door de leiding en dat ze daarna de leden konden uitleggen hoe ze moesten wrikken. De baksleden gingen een spel waarbij je in twee teams stonden en waar je de tennisbal in de emmers van de tegenstander moest gooien die in een driekhoek stonden.

Na de grote tostiebakwedstrijd gingen de verkenners Aalsmeer onveilig maken tijdens het inslaan van hun avondmaal. Natuurlijk zouden wij geen echte waterscouting zijn als wij niet zouden gaan zeilen. Net voor de schemering gingen alle verkenners het water op om zo op de best mogelijke manier te genieten van de Westeinderplassen

Helaas komt aan elk avontuur een einde en zo ook aan dit weekend. De laatste dag stond in het teken van afbraak. Na de tenten af te breken en de boten hiermee gevuld te hebben kon iedereen nog even afscheid nemen van het eiland om vervolgens de boten in te stappen en zo weer naar huis te keren. Het weekend was zeker geslaagd!

Jochem