• 03 October - 24 October
  • 31 October - 21 November
  • 28 November - 19 December
  • 26 December - 16 January
  • 23 January - 13 February
  • 20 February - 13 March
  • 20 March - 20 March

Paroba 2012: The Next level

Ieder jaar is er in het voorjaar weer een spannend intermezzo in het zeilgebeuren van de Leeghwatergroep zeeverkenners. In het Amsterdamse bos vinden dan de Regionale Scouting Wedstrijden van regio Amsterdam/Amstelland plaats. Deze RSW is al sinds jaar en dag bekender onder de naam Paroba (Patrouille, Ronde en Bak). 20, 21 en 22 April mochten twee bakken van de zeeverkenners hun verkenners kwaliteiten bewijzen tegenover 39 andere patrouilles en bakken uit het district. De zeeverkennersleiding had hen een traktatie beloofd als één van de twee bakken in de top drie zou belanden. De aankomst beloofde al weinig goeds, toen Mika en Stan beiden drie kwartier later aankwamen op het kampterrein dan afgesproken. Hierdoor mocht één van de twee bakken als laatste het terrein betreden en de boel opzetten. Dat opzetten moesten ze helemaal alleen doen, zonder hulp van de leiding, want die moest het terrein verlaten. 

Diezelfde leiding mocht pas zondag weer het terrein opkomen. De beide bakken hadden hun kampterrein al helemaal afgebroken en opgeruimd. Toch moesten ze wachten tot na de prijsuitreiking tot alles ingeladen mocht worden in de aanhanger. 

Spanning, moest de leiding trakteren of moesten de leden trakteren? De jury gaf het verlossende woord. De bak van Casper Albers, met de meeste ervaren leden, was 36 geworden. Let wel, 2 bakken deden buiten mededinging mee, dus er waren dus 38 concurrenten. De andere bak kon de eer (en het zakgeld van de leden) nog redden. De top twintig werd bereikt. De top tien werd bereikt. Uiteindelijk kon de staf opgelucht ademhalen, al waren ze wel een klein beetje teleurgesteld. De 6e plaats werd bereikt. Al met al een mooi resultaat voor een bak met veel jonge, onervaren leden! De staf verwacht nu wel twee tractaties van de bakken....